Pasta alla Gricia

Pasta alla Gricia

Tämä klassinen roomalainen pasta-annos on yksinkertaisuudessaan herkullinen. Vieläkin tunnetumpi pasta Cacio e pepe on käytännössä sama annos ilman guancialea.

4 annosta

400g pastaa, esim. spaghetti alla chitarra, vermicelli, tai, jos haluat lyhyttä muottia, mezzani tai penne.*

merisuolaa pastaveteen

oliiviöljyä

noin 150 g Guancialea, kuutioituna**

noin 100 g hienoksi raastettua Pecorino Romanoa

mustapippuria maun mukaan

  1. Kuumenna iso kattilallinen vettä kiehuvaksi ja lisää suola.
  2. Keitä pasta al dente; säästä hieman pastan keitinvettä ennen kuin valutat pastan.
  3. Kuullota guanciale-kuutioita pannulla oliiviöljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes kuutiot muuttuvat läpikuultaviksi.
  4. Rouhi pannulle tuoretta mustapippuria ja lisää hieman pastan keitinvettä.
  5. Valuta pasta ja lisää pannulle, sekoita hyvin.
  6. Ripottele päälle runsaasti raastettua pecorinoa ja sekoita huolellisesti nostelemalla pastaa kahden haarukan avulla.
  7. Tarjoile pasta heti ja nauti!

**Guanciale tarkoittaa italialaista suolattua porsaan poskea. Helsingissä guancialea löytyy mm. Hakaniemen hallista. Guanciale säilyy hyvin, joten voit myös ostaa palan Italian matkalta mukaan kotiin viemisiksi. Voit käyttää guancialen sijaan myös muuta suolattua sianlihaa esim. pancettaa, mutta vältä pekonia: maku on reseptiin liian savuinen.

*Nämäkin pastalajit löydät Setaro-pastavalikoimastamme.


Takaisin blogiin