Which frying pan should I choose?

Mikä paistinpannu minun pitäisi valita?

Paistinpannua valittaessa on otettava huomioon seuraavat asiat:

1) Materiaali

2) Koko

3) Hinta

Materiaali
Materiaali on kenties tärkein ominaisuus ja valintasi tulisi riippua siitä, mihin käytät paistinpannua enimmäkseen. Hiiliteräs ja valurauta sopivat molemmat erinomaisesti paistamiseen korkeissa lämpötiloissa. Tämä tarkoittaa ruokaa, johon haluat kauniin ruskistetun lopputuloksen esim. pihvin. Hiiliteräspannu soveltuu myös pikapaistamiseen kuten ranskalaiseen munakkaaseen, mutta rauta- ja hiiliteräspannu ei sovellu ruoan haudutukseen ja varovaiseen lämmittämiseen matalassa lämpötilassa.

Hiiliteräs on pohjimmiltaan rautaa, jossa on pieni prosenttiosuus hiiltä, ​​ja pannut valmistetaan puristimessa muotin sijaan.

Sekä hiiliteräksiset että ei emaloidut valurautapannut on rasvapoltettava ennen ensimmäistä käyttökertaa. Niiden tarttumattomuus vahvistuu käytön myötä ja on tärkeää ymmärtää, että pannu paranee ajan myötä. Hiiliteräspannu on kevyempi ja valmistuu käyttövalmiiksi nopeammin kuin valurautainen pannu.

Molemmat ovat erittäin hyviä lämmönjohtimia ja koska rauta on magneettinen metalli, ne toimivat hyvin induktiolla. Hiiliteräs lämpenee - ja jäähtyy - nopeammin kuin valurautapannu. Valurauta säilyttää lämpöä pidempään, mikä voi olla etu esimerkiksi grillipannussa tai padassa.

Näitä rautapannuja verrataan usein tarttumattomiin pannuihin , jotka ovat ehkä yleisimpiä kaikista paistinpannuista. Tarttumaton pannu on helppokäyttöinen, eikä vaadi rasvapolttoa ja on yleensä kevyempi kuin muut pannut. Haittapuolena on, että se ei kestä ikuisesti: sen kesto riippuu pintakäsittelyn laadusta eikä se sovellu paistamiseen korkeissa lämpötiloissa. Tarttumaton pannu soveltuu siksi erinomaisesti ruoan lämmittämiseen ja herkkään paistamiseen, mutta ei tuota samaa ruskistettua jälkeä kuin valurauta- tai hiiliteräspannu. Tarttumattomien pannujen huippuvalikoimamme, De Buyer's Choc Extrême, on valmistettu valetusta alumiinista ja siinä on seitsemän kerroksen pinnoite. Choc Extrême kestää vuoden ravintolakäytössä ja sen pitäisi kestää useita vuosia kotikäytössä.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut pannut ovat vaihtoehto niille, jotka haluavat välttää pinnoitettuja pannuja. Ruostumaton teräs on itsessään erittäin huono lämmönjohdin, joten näissä pannuissa on yksi tai useampi sisäkerros lämpöä johtavaa materiaalia, useimmiten alumiinista. Vakiopannuissa on ohut ruostumaton teräsrunko ja paksu sandwich-pohja, joka johtaa lämmön lähteestä pannulle. Huippuluokan pannut on rakennettu yhdestä kappaleesta, jossa lämpöä johtavat kerrokset ulottuvat kattiloiden läpi niin, että lämpö jakautuu paitsi pohjalta myös sivulta. Näitä ovat esimerkiksi De Buyerin sarjat Affinity ja Alchimy. Prim'Appety-sarjassa on tavallinen sandwich-pohja ja se on hyvä vaihtoehto mihin tahansa budjettiin.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetut pannut ovat pitkäikäisiä ja helppohoitoisia. Ne ovat konepesun kestäviä, mutta sinun tulee olla varovainen ettet käytä liikaa pesuainetta, joka voi olla syövyttävää ja vahingoittaa pintaa pitkällä aikavälillä. Ruostumattomasta teräksestä valmistetut pannut sopivat erinomaisesti alhaisiin ja keskilämpötiloihin.

Kaikista korkealuokkaisimmat paistinpannut, kattilat ja padat ovat kuparia. Kupari on mahtava materiaali työskentelyyn, koska se johtaa lämpöä niin hyvin. Tämä tarkoittaa, että lämpötilaa on helppo säätää nopeasti kypsennyksen aikana. Haittapuolena on hinta: nämä pannut ovat asteikon ylimmässä päässä. Älä laita kuparisia pannuja astianpesukoneeseen - ne muuttuvat vihreiksi. Kupari muodostaa kauniin patinan ja sen voi puhdistaa kuparinpuhdistuaineella, kun anoppi tulee käymään.

Kupari ei ole magneettinen, joten se ei toimi automaattisesti induktiolla. De Buyerin Prima Matera -sarjan pohjassa on magneettinen sisäke, joka tekee siitä induktiolle soveltuvan.

Koko
Paistinpannun koot ilmoitetaan ylähalkaisijana. 28 cm:n pannulla on siis noin 20 cm pohja. Kun valitset koon, haluat tietysti että sinulla on riittävän suuri pannu kestämään normaalisti valmistamasi ruokamäärä, mutta toisaalta et halua pannun olevan liian raskas. 28cm on usein hyvä valinta yleispannuksi. Isompi 32 cm pannu on kätevä isommille juhlille, mutta on usein liian raskas päivittäiseen käyttöön. 24 cm pannu sopii täydellisesti ranskalaiselle 2 munan munakkaalle ja on hyödyllinen pienille ruokamäärille sekä lisukkeille.

Hinta
Paistinpannujen hinnat menevät laidasta laitaan. Kunnollisen pannun saa 30 €:lla, kun taas kuparipannu maksaa kymmenen kertaa enemmän. Muista, että paistinpannu on jotain jota käytät joka päivä ja jos se on kupari- tai hiiliteräspannu, se kestää koko elämäsi.