Pasta al salmone affumicato
4 portioner
400 g pappardelle*
salt till pastavattnet
extra virgin olivolja
3 små schalottenlökar
8 skivor rökt lax
ett litet glas vitt vin
färsk bladpersilja
svartpeppar
Tillsätt inte extra salt till pastasåsen eftersom laxen är tillräckligt salt i sig själv.
- Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt salt.
- Koka pastan tills just innan den är al dente; reservera lite kokvatten innan du tömmer av.
- Hacka schalottenlöken och lägg i en kastrull tillsammans med lite olivolja. Fräs tills löken har mjuknat och utan att den blir brun.
- Tärna laxen och lägg i pannan tillsammans med en skvätt vitt vin. Krydda med svartpeppar.
- Hacka persiljan och lägg i pannan tillsammans med lite pastavatten.
- Häll av pastan och kombinera med såsen i pannan.
- Servera omedelbart.
*Du kan hitta denna pastavariant från vårt urval av pasta Setaro.