Pasta al salmone affumicato

Pasta al salmone affumicato

Pasta al salmone affumicato


4 portioner


400 g pappardelle*

salt till pastavattnet

extra virgin olivolja

3 små schalottenlökar

8 skivor rökt lax

ett litet glas vitt vin

färsk bladpersilja

svartpeppar


Tillsätt inte extra salt till pastasåsen eftersom laxen är tillräckligt salt i sig själv.

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt salt.
  2. Koka pastan tills just innan den är al dente; reservera lite kokvatten innan du tömmer av.
  3. Hacka schalottenlöken och lägg i en kastrull tillsammans med lite olivolja. Fräs tills löken har mjuknat och utan att den blir brun.
  4. Tärna laxen och lägg i pannan tillsammans med en skvätt vitt vin. Krydda med svartpeppar.
  5. Hacka persiljan och lägg i pannan tillsammans med lite pastavatten.
  6. Häll av pastan och kombinera med såsen i pannan.
  7. Servera omedelbart.

*Du kan hitta denna pastavariant från vårt urval av pasta Setaro.

Ingredients 4 portions
  • 400g pappardelle*
  • salt for the pasta water
  • extra virgin olive oil
  • 3 small shallots
  • 8 slices of smoked salmon
  • a small glass of white wine
  • fresh parsley
  • black pepper
*You can find this pasta variety from our selection of pasta Setaro.