Tips och recept
Pasta alla puttanesca
Pasta alla puttanesca 4 portioner 400 g linguine* salt till pastavattnet extra virgin olivolja 4 vitlöksklyftor chili (krossa med vänster hand, om du är högerhänt) 8 sardeller körsbärstomater kapris i salt...
Pasta alla puttanesca
Pasta alla puttanesca 4 portioner 400 g linguine* salt till pastavattnet extra virgin olivolja 4 vitlöksklyftor chili (krossa med vänster hand, om du är högerhänt) 8 sardeller körsbärstomater kapris i salt...
Pasta alla Gricia
Det här är en klassisk romersk pastarätt - utsökt i all sin enkelhet. Den ännu mer kända Cacio e pepe är samma sak utan guancialen. 4 portioner 400g pasta, t.ex....
Pasta alla Gricia
Det här är en klassisk romersk pastarätt - utsökt i all sin enkelhet. Den ännu mer kända Cacio e pepe är samma sak utan guancialen. 4 portioner 400g pasta, t.ex....
Det bästa blinireceptet
Ett gammalt recept från Sjundby Slott kvällen före: 50 gr jäst blandas med 2 dl ljummet vatten blanda ner 4 dl ljum grädde 3 tsk salt 500 gr bovetemjöl/ blinimjöl...
Det bästa blinireceptet
Ett gammalt recept från Sjundby Slott kvällen före: 50 gr jäst blandas med 2 dl ljummet vatten blanda ner 4 dl ljum grädde 3 tsk salt 500 gr bovetemjöl/ blinimjöl...
Hur man kokar pasta
Italiensk pasta tillverkas på två sätt: med och utan ägg. Pasta gjord på ägg och mjukt vetemjöl förekommer i norra Italien, medan pasta gjord uteslutande på durumvete är vanlig överallt och den...
Hur man kokar pasta
Italiensk pasta tillverkas på två sätt: med och utan ägg. Pasta gjord på ägg och mjukt vetemjöl förekommer i norra Italien, medan pasta gjord uteslutande på durumvete är vanlig överallt och den...
Vilken stekpanna ska jag välja?
Saker att tänka på när man väljer en stekpanna är: 1) Material 2) Storlek 3) Pris Material Materialet är kanske den viktigaste aspekten och valet bör bero på vad man mest använder...
Vilken stekpanna ska jag välja?
Saker att tänka på när man väljer en stekpanna är: 1) Material 2) Storlek 3) Pris Material Materialet är kanske den viktigaste aspekten och valet bör bero på vad man mest använder...
Instekning och användning av en kolstålspanna
Instekning: innan man använder pannan första gången Diska pannan i hett vatten och torka. Smörj pannan med lite olja eller fett på en bit hushållspapper och hetta upp tills det...
Instekning och användning av en kolstålspanna
Instekning: innan man använder pannan första gången Diska pannan i hett vatten och torka. Smörj pannan med lite olja eller fett på en bit hushållspapper och hetta upp tills det...