Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca


4 portioner


400 g linguine*

salt till pastavattnet

extra virgin olivolja

4 vitlöksklyftor

chili (krossa med vänster hand, om du är högerhänt)

8 sardeller

körsbärstomater

kapris i salt

svarta oliver

bladpersilja


  1. Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt salt.
  2. Koka pastan till den är nästan al dente; spara lite kokvatten innan du tömmer av.
  3. Fräs de lätt krossade vitlöksklyftorna, chili och sardeller i  olivolja tills sardellerna smälter.
  4. Tärna körsbärstomaterna och lägg i pannan tillsammans med kapris och de urkärnade oliverna. Koka på medelhög värme tills tomaterna har mjuknat.
  5. Hacka persilja under tiden. Använd bladpersilja! Urkärna oliverna.
  6. Ta bort vitlöken. Tillsätt persiljan och lite pastavatten i pannan om det behövs.
  7. Häll av pastan och kombinera med såsen i pannan, för att säkerställa en jämn beläggning.
  8. Servera genast.