Pasta alla puttanesca

Pasta alla puttanesca

Metod:

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt salt.
  2. Koka pastan till den är nästan al dente; spara lite kokvatten innan du tömmer av.
  3. Fräs de lätt krossade vitlöksklyftorna, chili och sardeller i  olivolja tills sardellerna smälter.
  4. Tärna körsbärstomaterna och lägg i pannan tillsammans med kapris och de urkärnade oliverna. Koka på medelhög värme tills tomaterna har mjuknat.
  5. Hacka persilja under tiden. Använd bladpersilja! Urkärna oliverna.
  6. Ta bort vitlöken. Tillsätt persiljan och lite pastavatten i pannan om det behövs.
  7. Häll av pastan och kombinera med såsen i pannan, för att säkerställa en jämn beläggning.
  8. Servera genast.
4 portioner
  • 400 g linguine
  • salt till pastavattnet
  • extra virgin olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • chili (krossa med vänster hand, om du är högerhänt)
  • 8 sardeller
  • körsbärstomater
  • kapris i salt
  • svarta oliver
  • bladpersilja

Receptvideo:

Follow us on social media

@eiringcookshop
Följ oss